Дните на класиката в Балчик събират именити музиканти за 12-ото си издание

Дните на класиката в Балчик събират именити музиканти за 12-ото си издание

BOBSTH 14:14:31 12-07-2021
IS1413BO.043
Балчик - Дни на класиката

Дните на класиката в Балчик събират именити музиканти за 12-ото си издание


Добрич, 12 юли /Юлияна Христова, БТА/
Дните на класиката в Балчик събират именити музиканти за 12-ото си издание, съобщават от общината за форума, който ще бъде открит на 24 юли.
На Откритата сцена пред културно-информационния център "Мелницата" най-напред ще прозвучат творби на Сергей Рахманинов, Пьотр Чайковски, Антон Аренски за едно пиано на четири ръце в изпълнение на клавирното дуо Аглика Генова и Любен Димитров. Младежкият камерен оркестър "Drop Down Community" ще свири за публиката на морския бряг Моцарт, Оторино Респиги, Едвард Григ, Никос Скалкотас.
Барокови инструменти в ръцете на музикантите от ансамбъл "Изкуството на барока" ще създадат неповторима атмосфера на фестивала, допълват от общината. Солистите Василий Илисавский - не само виртуозен музикант, но и колекционер на старинни инструменти, и Галина Драганова ще интерпретират произведения на Моцарт и Бах на клавесин и хамерклавир.
"София квартет" ще покани публиката на концерт с дрескод "синьо", съобщават още от общината. Инструменталистите също ще излязат на сцената в синьо в унисон с подбрани творби на Астор Пиацола, Били Стрейхорн, Скот Джоплин, Карлос Гардел, Коул Портър и други. В афиша на Дните е и мюзикълът "Целуни ме, Кейт" на Държавната опера в Бургас и Оперна гала на солисти и оркестъра на Държавната опера във Варна. Различен щрих във фестивалната програма е изложбата на цигуларя Мичо Димитров, който заедно с представянето на живописните си платна и ще свири.
Всички събития в Дните на класиката, които ще продължат до 31 юли, са със свободен вход.


/ИС/