С "Оскарите в музиката" ще бъдат открити летните музикални празници в Бургас

С "Оскарите в музиката" ще бъдат открити летните музикални празници в Бургас

BOBSTH 13:54:31 04-06-2021
MM1353BO.034
Бургас - музика - празници

С "Оскарите в музиката" ще бъдат открити летните музикални празници в Бургас


Бургас, 4 юни /Галя Тенева, БТА/
С концертния спектакъл "Оскарите в музиката" ще бъде открито четиринайстото издание на летните музикални празници "Емил Чакъров" в Бургас. Това съобщиха от Държавната опера в града, чието ръководство заедно с местната община са организатори на празниците. Те ще се проведат в Летния театър; откриването ще е на 8 юни, от 20,30 часа.
В програмата са включени оперни гали, концертни спектакли, детска постановка, танцова гала.
На 8 юни ще бъдат изпълнени музикални хитове, звучали в холивудски продукции, наградени от филмовата академия със статуетка "Оскар". Зад диригентския пулт на концертния спектакъл "Оскарите в музиката" ще застане маестро Левон Манукян.
В рамките на празниците е включена и операта за деца от Александър Йосифов "Пинокио". Режисурата, сценографията, костюмите и пластиката на постановка са на Денис Иванов. На сцената на Летният театър солисти, оркестър, хор и балет на Държавната опера в Бургас ще представят "Йохан Щраус гала", с диригент Цанислав Петков и концерт- майстор Ваня Златева, както и оперната гала "Вива Пучини" и танцова гала, с участие на Марта Петкова, примабалерина на Софийската опера и балет. За последния ден на юни е придвиден концерт "Цигулката в киното".
Музикалните празници в Бургас ще продължат до края на месец август.

/ММ/