Чадърите на плажа в Свети Влас ще бъдат безплатни до края на май

Чадърите на плажа в Свети Влас ще бъдат безплатни до края на май

BOBSTH 09:50:31 05-05-2021
IS0950BO.007
Свети Влас - летен сезон

Чадърите на плажа в Свети Влас ще бъдат безплатни до края на май


Бургас, 5 май /Галя Тенева, БТА/
До края на май чадърите на плажа в Свети Влас ще бъдат безплатни. За сигурността на плажуващите са осигурени патрулиращи спасители по цялата ивица, казаха от фирмата-концесионер на плажа. От там уверяват, че на пясъка се спазват епидемиологичните мерки, чадърите са на отстояние 4,5 м, дезинфекцират се рано сутрин и след всеки плажуващ. Някои от ресторантите и заведенията в близост до ивицата вече работят.
Надяваме се на добра заетост през този сезон, като предпоставка за това е повишеният интерес от български и чужди туристи, каза Милена Радоева, управител на хотел в Свети Влас. За сезон 2021 при повече от 7 нощувки в цената влиза безплатна разходка с лодка до Несебър, добави Радоева.
Освен чистия плаж, носител на приза "Син флаг" за природосъобразно и екологично управление, и възможностите за спорт и развлечения, Свети Влас ще предложи и силна културна програма този сезон. Откритият амфитеатър ще бъде домакин на поредица от театрални постановки, концерти и форуми, каза кметът на града Иван Николов.

/ИС/