В Дупница ще бъде разкрит информационен център "Европа Директно"

В Дупница ще бъде разкрит информационен център "Европа Директно"

BOBSTH 15:08:01 08-04-2021
MM1508BO.010
Дупница - информационен център - "Европа Директно"

В Дупница ще бъде разкрит информационен център "Европа Директно"


Дупница, 8 април /Елица Иванова, БТА/
Европейската комисия е одобрила Дупница за разкриване на информационен център "Европа Директно", съобщиха от общинската администрация, след като общината е заявила интерес през месец октомври миналата година да приеме един от центровете. Така Дупница ще бъде един от 13 центъра в страната и единственият град, който не е областен център.
Информационният център цели подобряване на предоставянето на информация, документация и знания за Европейския съюз и неговите институции сред местната и регионална общност в област Кюстендил.
За местния бизнес и предприемачите в региона това е от голяма полза, защото ще могат на място да получават информация за европейски проекти, за законодателството в други държави членки на ЕС, ако желаят да правят бизнес там. Гражданите ще могат да получават информация за условията, свързани със законодателството за работа в чужбина, пенсионно и здравно осигуряване, информация за пътуване, свързана с COVID - регулациите на отделни държави, коментираха от администрацията./ММ/