София, Пловдив и Варна предприемат общи действия за привличане на инвеститори

София, Пловдив и Варна предприемат общи действия за привличане на инвеститори

BOBSTH 13:38:01 08-04-2021
PP1338BO.018
Столична община - инвестиции - меморандум

София, Пловдив и Варна предприемат общи действия
за привличане на инвеститори


София, 8 април /София Господинова, БТА/
Столичният общински съвет /СОС/ на онлайн заседание днес одобри предложението на зам.-председателя на групата на ГЕРБ-СДС Николай Стойнев да бъдат подписани меморандуми с Пловдивската и Варненската община за обмяна на опит и съвместни инициативи за насърчаването на бизнес средата, съобщават от СОС.
Използвайки изградените в своята досегашна дейност контакти, страните ще могат да изготвят и насърчават притока на взаимна икономическа информация, статистика, търговски данни и инвестиционни политики, подчертава в предложението си Стойнев, който е и председател на надзорния съвет на Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции.
На база на новото партньорство Столичната община, община Пловдив и община Варна ще работят заедно и за организирането на търговски панаири и изложения, както и за изграждане на национални, европейски и световни партньорства, с цел реализацията на различни проекти, които да спомогнат за развитието на съвместните им дейности. Меморандумите ще бъдат подписани от кметовете на трите общини, а идеята за тях и подготовката им е на екипа на Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции, информират от СОС.

/ПП/