Двама лекари бяха отличена с приз "Златни ръце" на кърджалийската болница

Двама лекари бяха отличена с приз "Златни ръце" на кърджалийската болница

BOBSTH 20:15:01 07-04-2021
GI2015BO.035
Кърджали - лекари - отличия

Двама лекари бяха отличена с приз "Златни ръце" на кърджалийската болница


Кърджали, 7 април /Валентина Стоева, БТА/
Двама лекари с дългогодишна практика от МБАЛ "Д-р Ат. Дафовски" бяха отличени с приза "Златни ръце" на лечебното заведение, по случай днешния Международен ден на здравето.
Това са д-р Мария Димитрова - нефролог и д-р Киро Камарев - кардиолог. На официална церемония тази вечер в сградата на болницата, те положиха своя отпечатък за идните поколения. Отличието "Златни ръце" се връчва за трети път, а идеята му е да бъде присъждано на лекари с професионален принос в медицината.
По случай Международния ден на здравето, директорът на МБАЛ "Д-р Ат. Дафовски" проф. Тодор Черкезов удостои с почетен плакет за цялостна дейност д-р Виолета Параскова - педиатър.
На официалната церемония бяха връчени и 27 грамоти на отличили се лекари в борбата с COVID - 19, на лекарски колективи, на специализанти, на специалисти по здравни грижи.
На церемонията бе подчертано, че ако по време на войните България е дала 142 лекари-жертви, то само за 1 година заради COVID - 19 живота си са загубили 120 лекари в страната.
Самият директор на лечебното заведение - проф. Тодор Черкезов също получи високо отличие - "Signum laudis", за особен принос в развитието на Медицински университет София.

/ГИ/