Оранжерия за марихуана и оръжия са разкрити при две акции на русенската полиция

BOBSTH 16:01:31 07-04-2021
IS1601BO.013
Русе - наркотици - оръжия

Оранжерия за марихуана и оръжия са разкрити при две акции на русенската полиция


Русе, 7 април /Мартин Пенев, БТА/
Оранжерия за отглеждане на марихуана, пособия за производство на наркотици, различни видове дрога, оръжия и боеприпаси е разкрила русенската полиция при две акции. Това съобщиха от областната дирекция на МВР в крайдунавския град.
До разкриването на оранжерията за марихуана се стигнало, след като русенски полицаи спрели за проверка автомобил в град Сливо поле. Колата била управлявана от 49-годишен мъж от Силистренско, известен на правораздавателните органи. Той превозвал близо два килограма марихуана, укрита в сак с дрехи.
При разследването, извършено под надзора на Русенската окръжна прокуратура и със съдействието на служители от полицейската дирекция в Силистра, било изяснено, че 49-годишният мъж използва къща в община Кайнарджа като оранжерия за отглеждане на марихуана. В нея имало специално оборудвано помещение, в което са открити насаждения с конопеното растение, а също продукти и техника, използвани за култивиране.
49-годишният мъж е арестуван, а разследването по случая продължава.
При втората акция на главния път Русе - Бяла, в района на хижа "Приста", бил спрян за проверка автомобил "Ауди", шофиран от 31-годишен мъж от Русе. С него пътувала 26-годишна жена. При проверката водачът отказал да бъде изпробван с техническо средство за употреба на наркотици, като при обиск служителите открили у него екстази, кокаин и метамфетамин в малки количества.
При разследването полицаите открили в имот в Русе още около 140 грама метамфетамин, таблетки екстази, марихуана, около два грама кокаин, фалшива банкнота от 50 лева, боеприпаси за огнестрелно оръжие, няколко пистолета и части за оръжия - ръкохватки, пълнители и други.
31-годишният мъж е арестуван. Разследването по случая продължава.

/ИС/