Традиционната изложба "Вдъхновения" е подредена в библиотеката в Търговище

Традиционната изложба "Вдъхновения" е подредена в библиотеката в Търговище

BOBSTH 16:00:02 05-03-2021
MH1558BO.002
Търговище - изложба - Осми март

Традиционната изложба "Вдъхновения" е подредена в библиотеката в Търговище


Търговище, 5 март /Боряна Димитрова, БТА/
Традиционната осмомартенска изложба "Вдъхновения" е подредена в Регионалната библиотека "Петър Стъпов" в Търговище. Експозицията представя творби на десет художника от града, чиито имена са добре познати на местната публика, заради любовта към живописта, която ги обединява като изразно средство, призвание и начин на живот, информират от културната институция.
Експозицията е организирана с идеята да ги свърже в техните художествени различия, като акцентира върху самобитни детайли на фона на общата тема - вдъхновението и неговите безбройни форми и измерения.
В Арт галерията на Регионалната библиотека са подредени над 40 платна, пренасящи през различни емоции и настроения, през имагинерни светове и реалности, през композиции, наситени с цветове, внушения, енергия и живот, добавят домакините. Творбите са "късчета" от таланта и от вътрешния свят на всеки един от художниците, отразяващи техните емоции, стремежи и възприятия. Водени от таланта и любовта си към изкуството, творците вървят по пътя на красотата и съвършенството, за да правят света по-добър, казват от институцията и приканват търговищката общественост да посети изложбата.
Картините, включени в четвъртото издание на изложбата, ще останат подредени до края на март.
/МХ/