Кметът на Пловдив проведе първа работна среща с посланика на Италия

BOBSTH 15:14:31 25-02-2021
MM1510BO.015
Пловдив - община - среща - посланик

Кметът на Пловдив проведе първа работна среща с посланика на Италия


Пловдив, 25 февруари /Таня Благова, БТА/
Кметът на Пловдив Здравко Димитров проведе първа работна среща с Джузепина Дзара, посланик на Република Италия в България, след встъпването й в длъжност, съобщиха от пресцентъра на общината.
Пред гостите си кметът е посочил, че италианският бизнес винаги е "добре дошъл" в Пловдив, още повече че градът и регионът са най-бързо развиващата се в икономическо отношение индустриална зона през последните години в страната. Според посланичката на Италия - Пловдив е много важен за италианския бизнес, защото е стабилен стратегически център. Джузепина Дзара е останала очарована от археологическите разкопки, които са наследство от времето, когато Пловдив е бил римска провинция. Това е нашето културно-историческо наследство, с което много се гордеем, което опазваме и за което се грижим, е заключил кметът Здравко Димитров, като акцентирал, че Пловдив е един от най-старите градове в Европа.
В края на срещата двамата са заявили, че ще продължат да работят за развитие на двустранните икономически взаимоотношения и търговия, се посочва още в съобщението./ММ/