Нова дигитална лаборатория за младежи отвори врати в Столичната библиотека

Нова дигитална лаборатория за младежи отвори врати в Столичната библиотека

BOBSTH 18:37:01 24-02-2021
IS1833BO.039
София - Столична библиотека - дигитална лаборатория

Нова дигитална лаборатория за младежи отвори врати в Столичната библиотека


София, 24 февруари /Екатерина Панова, БТА/
Нова дигитална лаборатория за младежи отвори врати днес в Столичната библиотека, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Дигиталната лаборатория е ново библиотечно пространство за развиване на дигитални умения и създаване на успешни интерактивни продукти в творческата индустрия. Тя ще предлага на младите хора иновативни програми за усвояване на разнообразни цифрови умения в областта на интерактивни изкуства като дигитализиране и креативно представяне на книжовното наследство, графичен дизайн, 2D и 3D моделиране и анимация, създаване на VR/AR реалност, Game design и др.
Проектът Дигитална тийн лаборатория на Столична библиотека е реализиран със съдействието на Столична община и Асоциация за развитие на София, а модерното високо технологично оборудване е осигурено с финансовата подкрепа на Посолството на САЩ в България.
Работата на новото пространство ще започне с обучителен курс по 2D анимация на известна българска аниматорка Надежда Славова. Участници в курса са ученици от НПГПТО "М.В. Ломоносов" София.
Всяка година интересните образователни кампании, културни инициативи и арт формати на библиотеката се посещават от близо 500 000 потребители, като голяма част от тях са ученици и студенти.

/ИС/