Единият от задържаните в Добрич за кражба на 19 000 лева си е купил лек автомобил

Единият от задържаните в Добрич за кражба на 19 000 лева си е купил лек автомобил

BOBSTH 16:16:31 23-02-2021
PP1612BO.009
Добрич - кражба - 19 000 лева - автомобил

Единият от задържаните в Добрич за кражба на 19 000 лева
си е купил лек автомобил


Добрич, 23 февруари /Юлияна Христова, БТА/
Единият от задържаните мъже от полицията в Добрич за кражба на близо 19 000 лева си е купил с част от парите лек автомобил, съобщават от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна за започналото разследване. По-рано днес от областната дирекция на МВР в Добрич съобщиха за посегателството в частен имот в близкото село Паскалево.
Наблюдаващият прокурор от Районната прокуратура в Добрич вече е внесъл искане за налагане на запор над автомобила, купен с откраднатите пари.
За кражбата от дома на 88-годишен жител на Паскалево са задържани двама братя. Б.Б. /44 г./ е привлечен към наказателна отговорност за кражба, а по-малкият му брат - Д.Б. /33 г./ за вещно укривателство, тъй като е получил и се е възползвал от част от парите, посочват от държавното обвинение.
Б.Б., който е бил съсед на възрастния мъж, в края на януари отишъл в дома на потърпевшия под претекст да гледат заедно футболна среща. По време на мача домакинът излязъл от къщата, за да донесе дърва. Тогава "гостът", който и друг път бил посещавал стареца, намерил скритите в шкаф около 19 000 лева и ги откраднал. Б.Б. казал на брат си какво е сторил и му дал част от парите. По-младият мъж се възползвал от сумата за свои нужди като си купил и лек автомобил.
В хода на разследването, при претърсвания на адресите на двамата братя, са намерени около 10 000 лева, които са иззети.
Предстои Районната прокуратура да внесе искане в съда на двамата братя да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".







/ПП/