Искаме сегашното темпо на ваксиниране да продължи, каза премиерът Борисов в хасковското село Малево

Искаме сегашното темпо на ваксиниране да продължи, каза премиерът Борисов в хасковското село Малево

BOBSTH 12:36:01 23-02-2021
GI1232BO.026
с. Малево - Бойко Борисов - ваксиниране

Искаме сегашното темпо на ваксиниране да продължи, каза премиерът Борисов в хасковското село Малево


с. Малево, община Хасково /Николай Грудев, БТА/
Искаме това темпо на ваксиниране, което сега имаме в момента, да продължи. Това заяви премиерът Бойко Борисов в хасковското село Малево. Той, здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов и вицепремиерът Томислав Дончев инспектираха изнесен пункт за имунизации в селото, който обхваща населението и на няколко околни села.
Снощи имахме минисъвет с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел и още 5-6 колеги премиери, посочи Борисов. Подготвен е самолет, ако има възможност ваксини да бъдат доставени с него, вместо с тир, обясни премиерът. Той допълни, че този четвъртък пристига поредната пратка ваксини, а използвани ще бъдат всички доставени препарати срещу COVID-19, независимо от фирмата производител.
Организацията на процеса е перфектна, заяви Борисов. По негови думи в последните 10 години сме изживели три кризи. И трите бяха управлявани, заедно с моите колеги, по най-добрия начин - от финансовата криза с Гърция и световната финансова криза България излезе с ръст на БВП 4-5 процента, подчерта министър-председателят. Втората криза по негови думи е била миграционната, като ние сме били единствената държава, която се е справила с нея. Управляваме и пандемията по възможно най-добрия начин - с възможно най-либерални мерки, с много дисциплинирано население и перфектни медици, и всички наши колеги вече го отчитат, обобщи Борисов.
Той допълни още, че всичко е отворено въпреки покачването на случаите и след няколко дни ще заработят и ресторантите в противовес на Нидерландия например, където едва сега отварят фризьорските салони. Това обаче не значи, че трябва масово "да се юрнем към ресторантите", каза Борисов. Посещенията обаче по молове и магазини не били задължителни и трябва в такива обекти да са влиза с цялото разбиране, че пандемията не е свършила.
На въпрос за бъдещите парламентарни избори и опасността от покачване на заболеваемостта Борисов отговори, че имаме целия месец март да ваксинираме и да създадем щит срещу вируса, въпреки опасенията, че така може да се натовари и претовари здравната система, но това е войната, която днес се води.
/ГИ/