Лидерът на ПП АБВ Румен Петков представи водачите на двете пловдивски листи - 16 и 17 МИР

Лидерът на ПП АБВ Румен Петков представи водачите на двете пловдивски листи - 16 и 17 МИР

BOBSTH 12:38:31 22-02-2021
IS1235BO.017
Пловдив - ПП АБВ - пресконференция

Лидерът на ПП АБВ Румен Петков представи водачите на двете пловдивски листи - 16 и 17 МИР


Пловдив, 22 февруари /Дима Шопова, БТА/
Лидерът на ПП АБВ Румен Петков и заместникът му Владимир Маринов, на пресконференция в пресклуба на БТА в Пловдив, представиха водачите на двете пловдивски листи - за 16 МИР и 17 МИР. Начело на листата за Пловдив град ще бъде актьорът Веселин Плачков, а в Пловдив област кандидатите за народни представители ще поведе Найден Павлов.
Самият профил на Плачков по категоричен начин покрива профила на човека, който да представи Пловдив като културна столица за страната, каза Маринов. По думите му в Пловдив се очертава една титанична битка - "битката между партийни вождове в лицето на Борисов и Нинова". Искаме да покажем на обществото, че освен цялата низост, която виждаме на партийната сцена, има достатъчно воля и съзнание да бъдат представени и хора чисти, с ясно изразена българщина в съзнанието им", подчерта Владимир Маринов.
Павлов той представи като отговорен човек, който в бизнеса си е постигнал немалко, а в политическата си кариера е успял да направи много неща, при това без излишен патос.
Според Румен Петков те са от младото поколение, което излъчва енергия и интелектуалната мощ на България и нещо, което по думите му липсва на останалите в кампанията - почтеност и отговорност. Петков добави, че АБВ се бори за доверието на народа, като подчерта, че има скрит вот, защото има страх. Той не прогнозира дали партията ще има група в следващия парламент и ако има, с кого ще работят. Петков каза още, че той и двамата му заместници няма да се кандидатират за депутати и добави, че сред останалите водачи на листи в страната има достатъчно достойни имена.

/ИС/