Очен лекар и хореограф са номинирани за почетни граждани на Разград

Очен лекар и хореограф са номинирани за почетни граждани на Разград

BOBSTH 14:35:01 14-01-2021
PP1432BO.015
Разград - почетни граждани - номинации

Очен лекар и хореограф са номинирани
за почетни граждани
на Разград


Разград, 14 януари /Садет Кърова, БТА/
Офталмологът д-р Ангелина Миткова и хореографът и председател на читалище "Бузлуджа 2010" Кънчо Върбанов са номинирани за почетни граждани на Разград, съобщиха от общината. Най-високото отличие на община Разград се връчва по повод на празника на града - 28 януари.
Предложението за д-р Миткова е на инициативен комитет на лекари от Разградската болница и Управителния съвет на Районната колегия на Българския лекарски съюз в Разград. От 1995 г. до 2009 г. тя е изпълнителен директор на МБАЛ "Св. Иван Рилски". По нейно време, през 2006 г., болницата е втората в страната, която получава сертификат за качество за цялостната си дейност. От 2009 г. д-р Миткова осъществява индивидуалната си практика като офталмолог в специализираната си очна клиника. Носител е на редица награди и призове.
Кънчо Върбанов е сред основателите на Капанския ансамбъл, който се превръща в емблема на Разград. Той е един от създателите на първия танцов клуб "Абритус". Под негово ръководство читалище "Бузлуджа 2010" организира първия фолклорен фестивал в Разград - "Капанска китка".
Предложенията за удостояване със званието ще бъдат разгледани следващата седмица на съвместно заседание на комисиите по култура и бюджет и окончателно одобрени на тържествената сесия на Общинския съвет на 27 януари.

/ПП/