Управлението на София изисква визия и обективност, заяви Малина Едрева от ГЕРБ

Управлението на София изисква визия и обективност, заяви Малина Едрева от ГЕРБ

BOBSTH 13:39:01 14-01-2021
MH1336BO.047
СОС - Малина Едрева - изказване

Управлението на София изисква визия и обективност, заяви Малина Едрева от ГЕРБ


София, 14 януари /София Господинова, БТА/
Ние от ГЕРБ показваме, че градът става по-добро място за живот чрез последователна работа, че добрите решения се взимат след диалог. Работа не се върши с политически декларации и реклама във фейсбук. Това каза Малина Едрева, председател на групата на ГЕРБ-СДС в СОС, на днешното заседание на Столичния общински съвет.
Намираме се в началото на една тежка година - на продължаваща здравна, социална и икономическа криза. Всеки човек, всяка организация се сблъсква ежедневно с тежки предизвикателства и проблеми и Столичната община не е изключение. В светлината на предстоящите избори не се съмнявам, че ще чуем много обвинения, манипулации и откровени лъжи, посочи Едрева.
По думите й днес средата в града е съвсем различна. Градът е по-зелен и поддържан, с жизнена културна сцена и многобройни възможности за спорт и почивка. С модерен и удобен градски транспорт, с инфраструктура, която се развива с невиждани мащаби.
Според Едрева политиките на ГЕРБ са довели до превръщането на отпадъците на милионния град в ресурс, от който софиянци се възползват. Преди дни беше обявена процедурата за инсталацията за оползотворяване на РДФ и това, заедно с предишните две фази на завода, ще е огромна придобивка за града, сравнима с метрото, посочи Едрева.
Политиките на ГЕРБ са тези, които "отвориха" града към неговите граждани и всяка година дават възможност да реализират своите идеи, с подкрепата на множеството програми на общината. По думите на председателя на групата на ГЕРБ-СДС в СОС трудностите и предизвикателствата на управлението на София изискват както визия от управляващите, така и конструктивизъм и обективност от опозицията.
/МХ/