Фермерските пазари в Добричкия регион откриват първите си издания за новата година

Фермерските пазари в Добричкия регион откриват първите си издания за новата година

BOBSTH 12:26:01 14-01-2021
PP1223BO.006
Добрич - фермерски пазари

Фермерските пазари в Добричкия регион откриват
първите си издания за новата година


Добрич, 14 януари /Юлияна Христова, БТА/
Фермерските пазари в Добричкия регион откриват първите си издания за новата година със сезонни продукти.
Традиционното изложение в етнографския комплекс "Старият Добрич" днес събира двайсетина земеделски производители от Североизтока, съобщават организаторите на пазара. Фермери от близкото село Плачидол са набрали от градините спанак, лук, прясна целина и копър, зелена салата. Доматената къща от варненското село Кичево също идва с пресен лук и чесън, разсад за салати, ябълки. Козе, овче, краве сирене, кашкавал, сметана, извара, прясно и кисело мляко достигат до фермерския пазар от добричкото село Стожер.
Посетителите в етнографския комплекс могат да опитат и занаятчийски шоколадови бонбони и шоколад - не само бял и черен, но и розов. Сладка и сиропи от горски плодове, пъдпъдъчи яйца, шафран, мед и пчелни продукти, лавандулов цвят и ароматно масло са част от разнообразието, което демонстрират производителите с надеждата новата година да е благодатна.
Фермерският пазар ще има първо издание и в Балчик на 15 януари. Изложенията се провеждат при осигурено еднопосочно движение на посетителите, със спазване на дистанция, дезинфекция и носене на маски, посочват организаторите.


/ПП/