Концесията за кариерата над Белащица изтича на 1 февруари, според областния управител на Пловдив

Концесията за кариерата над Белащица изтича на 1 февруари, според областния управител на Пловдив

BOBSTH 12:09:01 14-01-2021
PP1206BO.002
Пловдив - областен управител - кариера - с. Белащица

Концесията за кариерата над Белащица
изтича на 1 февруари, според
областния управител на Пловдив


Пловдив, 14 януари /Таня Благова, БТА/
Концесията за кариерата над Белащица изтича на 1 февруари. Решението на съда ще се обжалва, но каквото и да решат магистратите на горна инстанция, жителите на Белащица, близките села и Пловдив не трябва да имат притеснения, защото концесията изтича след броени дни - на 1 февруари 2021 година.
Това е казала областният управител на Пловдив Дани Каназирева, цитирана от пресцентъра на администрацията й, по повод на решението на Административния съд в Пловдив, с което затварянето на кариерата бе обявено за незаконно. Магистратите прецениха, че концесионният договор на "Холсим кариерни материали Пловдив" АД за кариерата над Белащица е спрян без основания и актът за това се отменя.
Според Каназирева спирането не удължава срока на съответния договор и този на разрешението или на концесията. По думите й, няма удължаване на концесионния договор и не трябва да има и в бъдеще, поради редица причини - наличие на водоизточници, свлачище, сериозни предпоставки за замърсяване на въздуха, опасност за здравето и условията на живот на населението, се посочва в съобщението.
/ПП/