Премиерът Бойко Борисов инспектира доизграждането на физкултурния салон на училище "Св. Климент Охридски" в село Дебрен

BOBSTH 18:53:01 13-01-2021
IS1850BO.043
Бойко Борисов - село Дебрен - инспекция

Премиерът Бойко Борисов инспектира доизграждането на физкултурния салон на училище "Св. Климент Охридски" в село Дебрен


София, 13 януари /Христо Воденов, БТА/
Стотици милиони отпуснахме за Родопите, инвестираме в образованието, в училищата, изтъкна министър-председателят Бойко Борисов в село Дебрен, община Гърмен, където с отпуснатите от правителството близо 160 000 лева се доизгражда физкултурният салон на училище "Св. Климент Охридски". Това съобщи пресцентърът на кабинета след инспекцията на премиера в Родопите.
"По цял ден се налага да се оправдаваме защо даваме на малките населени места - за игрища, за училища, за детски градини. На "жълтите павета" много трудно асимилират някои наши колеги и опоненти, че има в България хора, които живеят пак тук", е отбелязал министър-председателят.
Премиерът Борисов е изтъкнал, че подкрепата на правителството за българските общини продължава, независимо от огромните трудности заради пандемията от COVID-19.
По повод желанието на общината да санира сгради в Дебрен, заместник-министърът на регионалното развитието и благоустройството Николай Нанков, който заедно с премиера също е участвал в инспекцията, е изтъкнал, че един от проектите, който се подготвя по линия на Националния план за възстановяване и устойчивост на България, е именно за енергийна ефективност. Общините ще могат да се възползват от него за саниране на публични сгради, пише в съобщението.

/ИС/