Обилните валежи в Бургаско са причина за скъсаната дига на река Факийска

Обилните валежи в Бургаско са причина за скъсаната дига на река Факийска

BOBSTH 16:53:01 13-01-2021
GI1650BO.013
Бургаска област - обстановка

Обилните валежи в Бургаско са причина за скъсаната дига на река Факийска


Бургас, 13 януари /Галя Тенева, БТА/
Обилните валежи на територията на Община Бургас са причина за скъсаната дига на река Факийска. Водите вместо да се заустят в язовира "Мандра", където реката се влива, са попаднали в отводнителната система на село Димчево. Вследствие на това са заляти земеделски земи и дворове на къщи. Информацията е на дружеството "Напоителни системи"- Бургас.
Пътят между селата Димчево и Присад продължава да е затворен, посочиха от полицията в Бургас. От там апелираха водачите на моторни превозни средства да спазват ограниченията, заради създалата се обстановка.
По-рано днес е бил глобен водач на товарен микробус, превозвач 11 пътници. Той е не е спазил ограниченията, навлязъл е в неотекла се водна площ край разклона за село Дебелт и е аварирал на мястото. Микробусът е бил изтеглен от служители на "Пожарна безопасност и защита на населението". Установено е, че микробусът е бил спрян от полицейски патрул, като на водача е обяснено, че основния път е затворен и му е указан обходен маршрут. 61- годишният шофьор обаче не се е съобразил с полицейските указания. Същият е санкциониран заради преминаване през забранения участък.

/ГИ/