Нови безкасови начини на плащане на "синя зона" са въведени в Хасково

Нови безкасови начини на плащане на "синя зона" са въведени в Хасково

BOBSTH 11:16:31 01-12-2020
MM1114BO.011
Хасково - синя зона - плащане

Нови безкасови начини на плащане на "синя зона" са въведени в Хасково


Хасково, 1 декември /Николай Грудев, БТА/
От днес са в сила нови безкасови начини за плащане на "синя зона" в Хасково, съобщи на пресконференция кметът на общината Станислав Дечев. Въвеждането на интелигентна система за алтернативни на паричните канали за осъществяване на услугата е плод на няколкомесечна работа.
Първият е заплащане чрез SMS на номер 1338. Другият е приложението MOBZZO за Андроид и за Ейпъл, в което може да бъде регистрирана банкова карта, от която да се извърши транзакция. До Нова година е предвиден преходен период, в който ще бъде запазена възможността и за плащане в брой на инкасатор, посочи Дечев. Той поясни, че се подобрява и услугата за заплащане на паркирането в "синя зона" чрез сега съществуващите паркоавтомати. Хартиеният билет се заменя с електронен. Електронен става и стикерът за абонамент за зоната. Цената остава един лев за час престой.
Досегашната инвестиция в новата система е около 20 000 лева, отбеляза управителят на общинското дружество "Тролейбусен транспорт" Албен Манджуков, което е оператор на услугата. Той добави, че в прилагането на нововъведенията са ангажирани 11 души персонал. Според предвижданията, новата система ще доведе до увеличаване на приходите от зоната.

/ММ/