Студенти стажанти ще помагат в Ловешката болница

Студенти стажанти ще помагат в Ловешката болница

BOBSTH 18:59:31 23-11-2020
PP1857BO.017
Ловеч - болница - стажанти - коронавирус

Студенти стажанти ще помагат
в Ловешката болница


Ловеч, 23 ноември /Даниела Балабанова, БТА/
В помощ на МБАЛ "Проф. Параскев Стоянов" в Ловеч постъпват четирима стажанти от Медицинския университет в Плевен, съобщават от общинската администрация. Това са част от мерките, които се вземат след като на 17 ноември спря дейността на Отделението по анестезиология и интензивно лечение. Причината е, че трима анестезиолози, старшата сестра и още две реанимационни сестри бяха с положителни проби за COVID-19. Сред стажантите, които ще бъдат назначени като санитари, има и двама чужденци. Общината им осигурява нощувка и храна. Това е станало известно на заседание на Общинския оперативен щаб за превенция и ограничаване на разпространението на коронавируса в Ловеч.
От администрацията информират още, че община Ловеч извършва строително-монтажни работи в болницата, с цел изграждане на лаборатория за PCR тестове.
Началникът на Регионалното управление на образованието в Ловеч Еленко Начев е съобщил на заседанието, че отсъстващите ученици по здравословни причини са 7,3 процента, а отсъстващите в детските градини са 6,2 на сто.


/ПП/