Контрабандни сребърни накити са открити на "Капитан Андреево"

Контрабандни сребърни накити са открити на "Капитан Андреево"

BOBSTH 10:24:02 21-11-2020
GI1021BO.011
Капитан Андреево - сребро - контрабанда

Контрабандни сребърни накити са открити на "Капитан Андреево"


Хасково, 21 ноември /Николай Грудев, БТА/
Митническите служители от ГКПП "Капитан Андреево" откриха близо 1.6 кг недекларирани сребърни накити при проверка на двама пътници, влизащи в страната през пункта, съобщиха от Агенция "Митници". Случаят е от 18 ноември около около 13 часа, когато лек автомобил с румънска регистрация пристигнал на пункта на път от Турция през България за Румъния.
В колата, управлявана от румънски гражданин, пътувала и неговата съпруга. Превозното средство е било селектирано за щателна митническа проверка, при която в якето на мъжа на задната седалка митническите служители откриват два полиетиленови плика с пръстени, гривни, обeци, медальони и синджири от бял метал. При последвалите лични прегледи на съпрузите се установява, че още бижутерийни изделия мъжът е укрил в джобовете на панталона си, а жената - в сутиена и около кръста.
Според експертизата на вещото лице, накитите са от сребро с висока бижутерска проба 925 и с общо тегло 1,59 кг. на стойност над 7700 лева, уточниха от митницата. На нарушителите са били съставени актове по Валутния закон.


/ГИ/