Община Пловдив подкрепя дарителската кампания на МБАЛ "Св. Мина"

Община Пловдив подкрепя дарителската кампания на МБАЛ "Св. Мина"

BOBSTH 08:55:01 21-11-2020
GI0852BO.001
Пловдив - община - болница - дарения

Община Пловдив подкрепя дарителската кампания на МБАЛ "Св. Мина"


Пловдив, 21 ноември /Таня Благова,БТА/
Община Пловдив подкрепя дарителската кампания на МБАЛ "Св. Мина", съобщиха от пресцентъра на общината.
Продължават усилията за привеждането на лечебното заведение в COVID болница. Разкрит е необходимият брой легла, направен е анализ на състоянието и са описани необходимите ремонти дейности, апаратура и медицински консумативи, които спешно трябва да се осигурят, за да може общинската болница да функционира нормално.
Съществуващата кислородна система, която покрива една трета от леглата и се нуждае от ремонт, а за останалите две трети е изработен проект и изграждането му започва веднага. Сумата за доизграждане на инсталацията е 75 000 лв. Кметът на Пловдив Здравко Димитров отправи апел към общините от Пловдивска област, чиито жители също се лекуват в болницата, по примера на Община "Родопи", да направят дарения.
Отворена е и дарителска сметка на МБАЛ "Св. Мина", по която фирми и граждани също могат да предоставят средства и да подпомогнат общинската болница.
МБАЛ "Св. Мина" приема директни дарения на предпазни маски, защитни облекла и други консумативи, свързани с работата на медицинския персонал.
/ГИ/