Студенти от Медицинския университет в Плевен влизат в COVID-отделението на свищовската болница

Студенти от Медицинския университет в Плевен  влизат в COVID-отделението на свищовската болница

BOBSTH 17:03:31 20-11-2020
IS1701BO.023
Свищов - болница - студенти

Студенти от Медицинския университет в Плевен влизат в COVID-отделението на свищовската болница


Свищов, 20 ноември /Марина Петрова, БТА/
Студенти от Медицинския университет в Плевен влизат в COVID-отделението на свищовската болница, съобщи за БТА кметът на крйдунавския град Генчо Генчев.
Третокурсниците Димитър Николаев и Мария-Василена Богомилова са се отзовали на призива на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов и са потвърдили желанието си да се включат в работата с другите медици в болницата на първа линия.
Първото дежурство на двамата ще бъде тази вечер в двете обособени отделения на болницата, в които са надстанени над 35 пациенти, посочи Генчев.
Община Свищов осигурява на младите хора безплатни жилища, храна и транспорт, а министерството на здравеопазването - лекарска заплата и финансов стимул, уточни кметът. Той посочи, че се очаква още двама студенти да се включат в грижата за заразените от новия коронавирус на първа линия в свищовската болница.
В Свищов от тази седмица е преустановена работата на детските градини. Причината е, че от общо 811 деца, настанени в тях, с различни грипоподобни симптоми са 102, или 13 процента от общия брой, а близо 30 процента от персонала е излязъл в болнични.

/ИС/