Медици от Ловеч призоваха гражданите: "Да си помогнем взаимно"

Медици от Ловеч призоваха гражданите: "Да си помогнем взаимно"

BOBSTH 21:01:31 29-10-2020
MM2059BO.032
Ловеч - лекари - призив

Медици от Ловеч призоваха гражданите: "Да си помогнем взаимно"


Ловеч, 29 октомври /Даниела Балабанова, БТА/
Медици от Центъра за спешна медицинска помощ в Ловеч и филиалите в областта, заедно с колегите си от Спешно отделение в ловешката болница, се събраха пред сградите на лечебните заведения със запалени светлини, за да призоват хората да спазват противоепидемичните мерки, за да се ограничи разпространението на коронавируса и по този начин да се съхрани здравето и животът.
"Призоваваме всички граждани в областта да ни помогнат в тази кризисна ситуация, да пазят себе си, близките си и нас, тези които всеки ден сме готови да им окажем помощ. Да си помогнем взаимно, защото, освен COVID, има и други тежки заболявания, които трябва да бъдат лекувани и да се оказва спешна помощ ", каза директорът на Центъра д-р Силвия Моева.
Старшата сестра в Инфекциозно отделение в болницата в Ловеч Дияна Илиева посочи, че ситуацията в отделението, където се лекуват болни от коронавирус, е много напрегната, персоналът е малко и трудно се справя. Всички са изморени и изтощени. В момента двама лекари и шест медицински сестри се грижат за 24 болни, добави Илиева, която също призова хората да спазват мерките.

/ММ/