Общинските съветници в Ловеч актуализираха капиталовите разходи на Общината за 2020 година

Общинските съветници в Ловеч актуализираха капиталовите разходи на Общината за 2020 година

BOBSTH 14:37:31 29-10-2020
RM1435BO.002
Ловеч - капиталови разходи - актуализация

Общинските съветници в Ловеч актуализираха капиталовите разходи на Общината за 2020 година


Ловеч, 29 октомври /Даниела Балабанова, БТА/
Общинските съветници в Ловеч актуализираха капиталовите разходи на Общината за 2020 година. Това е станало на днешното им заседание в салона на Ловчанско читалище "Наука-1870" при спазване на всички санитарни мерки, съобщават от общинската администрация.
От там посочват още, че Община Ловеч вече има изработен и одобрен от Общински съвет окончателен проект на общ устройствен план /ОУП/. Предстои разплащане по договора с изпълнителя. След указания на Министерство на финансите разходите за изготвянето на ОУП следва да се планират и отчитат като капиталови. Средствата са в размер на близо 88 хиляди лева и могат да бъдат осигурени от обекти, които са заложени с целева субсидия и няма да бъдат изпълнени през 2020 г.
Поради лошото състояние и силно компрометирана настилка на четвъртокласен път Тепава - ж.п. спирка Йоглав, е наложително част от предвидените средства за ремонт на път от разклона за село Абланица до центъра на населеното място да бъдат преразпределени за двата общински пътя.
След обстоен оглед на пътя Тепава- ж. п. спирка Йоглав е констатиран и интензивен свлачищен процес, който прави пътя трудно проходим за МПС и е предпоставка за пътно-транспортни произшествия. В тази връзка кметът на община Ловеч Корнелия Маринова е предложила и бе прието реализираните икономии, в размер на над 59 хиляди лева, да бъдат пренасочени за укрепване на посоченото свлачище, допълват от администрацията.

/РУМ/