Разкрита е голяма нарколаборатория при специализирана полицейска акция в Горна Оряховица

Разкрита е голяма нарколаборатория при специализирана полицейска акция в Горна Оряховица

BOBSTH 14:52:31 18-10-2020
PP1450BO.025
Горна Оряховица - нарколаборатория - брифинг

Разкрита е голяма нарколаборатория
при специализирана полицейска акция
в Горна Оряховица


Горна Оряховица, 18 октомври /Марина Петрова, БТА/
Полицията разкри нарколаборатория при специализирана акция в Горна Оряховица. Открити са 14 килограма сухо количество марихуана и 1000 растения от същия вид с размери между метър и половина и два метра, в помещения, ползвани под наем. Задържани са двама души - на 32 и 30 години, от Велико Търново и от София, съобщи на брифинг директорът на ОД на МВР старши комисар Димитър Машов.
Двамата са били задържани снощи в процес на обгрижване на растенията. В помещението са открити няколко халета, които са били приспособени за отглеждане и сушене на наркотика. Лабораторията е действала в продължение на шест месеца, тепърва ще се изясняват каналите, по които продукцията е била пласирана, уточни Машов.
На задържаните са повдигнати обвинения за засяване и отглеждане на растения от рода на конопа и за държане на наркотични вещества с цел разпространение, като наказанията по двете обвинения включват лишаване от свобода от две до осем години и глоба, каза наблюдаващият прокурор Катерина Лещакова. Тя посочи, че продължават процесуално-следствените действия за изясняване замесени ли са други лица.
Досега това е най-голямата нарколаборатория, разкрита на територията на Великотърновска област, като брой намерени растения, като площ и като завършен цикъл на отглеждане, подчерта окръжният прокурор Христо Христов. Според него намерената суха листна маса е щяла да се продаде за около 70 хиляди лева. От началото на седмицата това е третата лаборатория, разкрита при специализирани акции срещу наркоразпространението във Великотърновска област, след Павликени и Бяла черква, допълни той.
/ПП/