Квартет "Белканто" ще се представи за първи път в Плевен в концертната зала "Емил Димитров"

Квартет "Белканто" ще се представи за първи път в Плевен в концертната зала "Емил Димитров"

BOBSTH 10:55:01 18-10-2020
PP1053BO.005
Плевен - "Белканто" - квартет

Квартет "Белканто" ще се представи за първи път в Плевен
в концертната зала "Емил Димитров"


Плевен, 18 октомври /Малин Решовски, БТА/
Квартет "Белканто" ще се представи за първи път в Плевен в концертната зала "Емил Димитров" на читалище "Съгласие 1869" след седмица. Това съобщи за БТА Любомир Пелев от организаторите на музикалната проява.
Групата умело съчетава гласовете на четирима мъже - Теодор Батуров, Валентин Гальов, Тончо Тончев и Светозар Христов. Тримата са тенори, а един - бас-баритон, всеки с различен тембър, който събужда много емоции у слушателите. Често се случва да имат повече от два биса на концерт, посочва Пелев.
В началото четиримата са били непознати един за друг. Идват от различни градове на кастинг за телевизионно шоу, но Дони Векилов и Люси Дяковска усещат потенциала в тях. Ражда се идеята да бъде създаден квартет, който може да си позволи и оперно звучене. С талант и амбиция младите певци изграждат разпознаваема линия на пеене и вече имат емблематични изпълнения, допълва Пелев. Първото им представяне на плевенска сцена ще бъде на 27 октомври от 19.00 часа.
Места вече могат да се ангажират в билетния център на читалище "Съгласие 1869". Броят на зрителите ще бъде ограничен заради противоепидемичните мерки.

/ПП/