В Търговище честват Деня на Независимостта с "Джумалийско рандеву" и свободен вход в музея

В Търговище честват Деня на Независимостта с "Джумалийско рандеву" и свободен вход в музея

BOBSTH 11:25:31 22-09-2020
PP1124BO.015
Търговище - Ден на Независимостта - прояви

В Търговище честват Деня на Независимостта
с "Джумалийско рандеву"
и свободен вход в музея


Търговище, 22 септември /Боряна Димитрова, БТА/
В Търговище честват Деня на Независимостта с "Джумалийско рандеву" и свободен вход в музея. Проявите са и по повод на Дните на европейското културно наследство, съобщиха организаторите.
Конкурсът е за най-атрактивна джумалийска двойка, облечена в носии или одежди, характерни за периода от началото на 20-ти век до 60-те години. Музикални изпълнения ще представят Духовият оркестър и ВИГ "Златни зари". В програмата ще участва и патриотичният клуб "Възраждане". По време на проявата ще бъде открита обновената от "Ротари клуб" емблематична за Търговище Чешма с момченцето.
До обяд Историческият музей ще работи със свободен вход за жителите и гостите на Търговище, изкушени от историята.
Поздрав към търговищенци за 112-та годишнина от 22 септември 1908 г. отправиха областният управител Митко Стайков и кметът на града Дарин Димитров.
"112 г. след този паметен исторически акт на дневен ред отново стои въпросът как с далновидност и дипломатичност да преодолеем различията си в името на по-доброто ни бъдеще. Нека с общи усилия да търсим верните решения за европейското и демократичното развитие на България", призовава Дарин Димитров.
"Днес повече отвсякога трябва да помним, че нашата независимост е национално постижение и отговорност. Нека ги отстояваме достойно!" - се казва в поздравлението на Митко Стайков.

/ПП/