Със символична първа копка започна ремонтът на Руския пазар в Стара Загора

Със символична първа копка започна ремонтът на Руския пазар в Стара Загора

BOBSTH 17:07:01 21-09-2020
PP1705BO.010
Стара Загора - Руски пазар

Със символична първа копка започна
ремонтът на Руския пазар
в Стара Загора


Стара Загора, 21 септември /Румяна Лечева, БТА/
До година и половина Руският пазар в Стара Загора ще бъде модернизиран и обновен. Символичната първа копка за ремонта днес направи кметът Живко Тодоров. Водосвет отслужиха свещеници от всички старозагорски църкви.
"Радвам се, че в рамките на този мандат ще успеем да завършим и този важен за града проект", каза по-късно пред журналисти кметът. Той обясни, че преди стартирането на проекта съществен проблем са били и множеството частни терени и различни собственици. Кметът припомни, че пазарът от дълги години има окаян и овехтял вид, с покритие от метална конструкция и ламарина, със самоделни навеси от картони и подръчни материали за защита на търговците от слънце, дъжд и вятър.
Проектът "Нова визия и благоустрояване на територията на "Руски пазар" предвижда изграждането на покрито тържище с минимум 115 търговски щанда. То ще бъде с разгъната застроена площ от близо 2400 кв. м, с иновативна визия, енергоефективни материали, модерна вентилация и климатизация. Общата стойност на проекта е 7 018 135 лева, като финансирането от "Фонд за устойчиви градове" е 6 млн. лева.


/ПП/