Ученици от разградско училище рисуваха върху асфалтпо случай Международния ден на мира

Ученици от разградско училище рисуваха върху асфалтпо случай Международния ден на мира

BOBSTH 16:59:01 21-09-2020
PP1657BO.009
Разград - деца - инициатива

Ученици от разградско училище рисуваха върху асфалт
по случай Международния ден на мира


Разград, 21 септември /Садет Кърова, БТА/
Ученици от Основното училище "Иван Сергеевич Тургенев" в Разград рисуваха върху асфалта по случай Международния ден на мира. Инициативата бе организирана от петокласниците от учебното заведение в рамките на проекта "Слънцето грее еднакво за всички", съобщи класният им ръководител Айтен Кязимова.
Младите художници от първи до седми клас с цветни тебешири украсиха училищния двор и очертаха представите си за мира и равноправието по света. За подкрепата и приноса си към идеята за мир и разбирателство между хората по света, всички участници получиха титлата "Посланици на мира на добра воля", каза Кязимова. Тя обясни, че една от рисунките е избрана и за лого на проекта, за който училището е удостоено с приза "Глобално училище 2020" от Българската платформа за международно развитие на VIII й национална конференция. Дейностите по него ще продължат до края на учебната година и заедно с ученици от цял свят децата от разградското учебно заведение ще работят върху глобални проблеми и целите за устойчиво развитие на ООН.
Съвместно с Регионалната библиотека петокласниците от училището "И.С.Тургенев" ще се включат и в Европейските дни на културното наследство с инициативата "Не на COVID-19 и социалната изолация". Проявата ще бъде част от дейностите по проект Еразъм+ "В Европа - децата, в страната на чудесата", по който разградското училище продължава работата си и през тази учебна година, допълни Кязимова./ПП/