Многократно осъждана жена е изправена на подсъдимата скамейка за измами с резервации

Многократно осъждана жена е изправена на подсъдимата скамейка за измами с резервации

BOBSTH 15:37:31 21-09-2020
MH1536BO.012
Перник - прокуратура

Многократно осъждана жена е изправена на подсъдимата скамейка за измами с резервации


Перник, 21 септември /Елка Робева,БТА/
Районна прокуратура - Перник е предала на съд Е.Н. /42 г./ за извършени от нея измами с резервации на имоти за почивки. Това съобщиха от прокуратурата.
Чрез социалната мрежа "Фейсбук" компания приятели харесали къща в гр. Трявна,в която решили да празнуват заедно Нова година. Те превели капаро в размер на 450 лв. на Е.Н., посочена като лице за контакт. В навечерието на Нова година се оказало, че "предишните наематели на имота са нанесли повреди в него и поради тази причина не може да бъде предоставен под наем". Жената ги уверила, че се касае за инцидентна и непредвидена ситуация. Поела ангажимент, че ще върне заплатената от тях сума, но и досега това не се случило. Впоследствие бил подаден сигнал до органите на МВР за извършена измама.
По сходен начин били измамени и две семейства, планирали почивки на българското Черноморие. Срещу предоставено капаро Е.Н. изпратила съпрузи да "летуват" в дворно място с отпадъци от черни и цветни метали в Ахтопол. Друго семейство пък, платило за почивка в с. Лозенец установило, че на посочения им адрес в курортното селище няма къща за гости. Вместо нея там се намирала почивна станция на Върховния касационен съд, закъдето нямали резервация. Впоследствие, от публикации в медиите, пострадалите разбрали и за други идентични случаи за измама.
В хода на разследването било установено, че жената е многократно осъждана. Престъпното деяние било извършено от нея в условията на опасен рецидив. Понастоящем Е.Н. се намира в затвора в гр. Сливен. Предстои наказателното производство по внесения в съда обвинителен акт от Районна прокуратура - Перник да продължи в съда.
/МХ/