"Дворците на народа" и "Добре дошли в Чечения" са част от филмите в програмата на фестивала DOCK

"Дворците на народа" и "Добре дошли в Чечения" са част от филмите в програмата на фестивала DOCK

BOBSTH 14:09:01 20-09-2020
PP1407BO.020
Бургас - фестивал - филми

"Дворците на народа" и "Добре дошли в Чечения"
са част от филмите в програмата
на фестивала DOCK


Бургас, 20 септември /Галя Тенева, БТА/
"Дворците на народа", "Проблемът с комарите и други истории", "Яма" и "Добре дошли в Чечения" са филмите, включени в днешната програма на Международния фестивал на документалния и историческия филм DOCK. Първите два филма ще бъдат представени в Културния център "Морско казино". Първата прожекция е от 15.00 ч., вторият филм ще бъде показан от 17.00 ч., на същото място. Двете заглавия, който ще бъдат представени в центъра "Флора" са "Яма" - от 18.00 ч., и "Добре дошли в Чечения" - от 19.30 часа.
В следващите дни в афиша на фестивала са включени "Възможни разстояния", "Северна Корея в епохата на Чучхе", "Разстоянието между мен и мен", "Процесът", "От града към света", "Олово срещу словото", "Денят на жената" и др.
За голямата награда на фестивала, който започна преди четири дни и ще продължи до 22 септември, се състезават десет филма. Победителят ще бъде избран от жури в състав: Атанас Киряков, Юлиана Рот, Павел Вендорф, Джеки Стоев и Георги Милков.
По традиция фестивалът предлага и Програма "Академия" с образователни филми, които се представят пред ученици, като след всяка от прожекциите следва академична лекция с водещи български учени, преподаватели и журналисти./ПП/