Пампорово- Мечи чал приема шампионат по планинско колоездене на 19 и 20 септември

Пампорово- Мечи чал приема  шампионат по планинско колоездене на 19 и 20 септември

BOBSTH 11:44:01 18-09-2020
GI1142BO.023
Пампорово - шампионат

Пампорово- Мечи чал приема шампионат по планинско колоездене на 19 и 20 септември


Смолян, 18 септември /Христина Георгиева, БТА/
На 19-20 септември под връх Мечи чал ще се проведе едно от най-важните и събития в планинското колоездене за годината- Държавният личен и отборен шампионат по спускане за 2020 г., съобщиха от "Пампорово" АД. В надпреварата ще се включат над 100 състезатели от цялата страна.
Състезателното трасе над Чепеларе е с дължина 3500 м и включва множество скоростни и стръмни участъци, скокове, корени, камъни и други естествени и изкуствени препятствия. Според домакините това е най-дългото трасе в страната, по което се провеждат състезания от Българските колоездачни серии.
Освен Държавен шампионат, "Мечи чал DH" ще бъде е и трети кръг от "Виваком Даунхил Серии" 2020, които продължават до края на октомври. Победителите в шампионата ще получат точки, които ще бъдат определящи при избора на Национален отбор за участието на България в Световния шампионат от 5 до 11 октомври в Леоганг, Австрия.
През цялото лято в Пампорово се проведоха още множество интересни събития, като мотото на Лято 2020 бе "Движи се, дишай, споделяй!", с основаната цел да се накарат повече хора да се движат и спортуват на чист въздух на открито в планината, допълват от "Пампорово" АД. От дружеството уточняват, че летният сезон в курорта продължава до 5 октомври, дотогава ще работят лифтовете, основните атракциони и хотели.


/ГИ/