Нов случай на коронавирус е установен в шивашка фирма в Търговище

Нов случай на коронавирус е установен в шивашка фирма в Търговище

BOBSTH 17:52:31 16-09-2020
GI1750BO.002
Търговище - коронавирус - шивашка фирма

Нов случай на коронавирус е установен в шивашка фирма в Търговище


Търговище, 16 септември /Боряна Димитрова, БТА/
Нов случай на коронавирус е установен в шивашка фирма в Търговище. Заразена е 48-годишна от областния град. Във фирмата по-рано бяха установени други три случая, припомнят от Областния щаб за борба с разпространението на заразата.
Новозаразената е имала главоболие и чувство на отпадналост от няколко дни. След преглед личният й лекар назначава симптоматична терапия. Състоянието й не се повлиява и хоспитализирана в Първо вътрешно отделение на МБАЛ - Търговище. Взет й е секрет за PCR-тест, чийто положителен резултат е регистриран днес, поради което пациентката е приведена за лечение в Инфекциозно отделение.
От проведеното до момента епидемиологично проучване е установено, че инфектираната последно е била на работа на 10 септември. Предстои да бъде извършена повторна проверка в предприятието за проследяване изпълнението на предписаните от РЗИ - Търговище противоепидемични мерки.
Контактни на заболялата са трима души в дома й - съпруг и двама синове, на които са връчени предписания за спазване на 14-дневна карантина./ГИ/