Инициатива по пътна безопасност започна в Шумен

Инициатива по пътна безопасност започна в Шумен

BOBSTH 11:29:31 16-09-2020
MH1127BO.019
Шумен - пътна безопасност - инициатива

Инициатива по пътна безопасност започна в Шумен


Шумен, 16 септември /Станимир Савов, БТА/
Шуменската полиция стартира инициатива по пътна безопасност в обявения "Ден на превенцията". Тя ще бъде насочена към водачите и пешеходците, и ще бъдат част от кампанията в започващата днес "Седмицата за превенция на детската пътна безопасност". Това съобщават от пресцентъра на ОД на МВР.
Светлоотразителни магнитни ленти с надпис "Внимателен съм на пътя" ще получат всички първокласници в Шуменско. От полицията в областния град се надяват с тях да се привлече вниманието на водачите на автомобили отдалече, да ги забелязват и да знаят, че децата са уязвими на пътя, често стават невнимателни и понякога излизат внезапно на пътното платно.
Днешната кампания е поредната, свързана с безопасността на пътя. Тази година залагаме отново на превенцията в най-ранна детска възраст. Първокласниците като пешеходци, са едни от най-малките участници в движението. Затова всички те ще получат светлоотразителни ленти, за да могат да бъдат видими на пътя, отбелязва директорът на ОД на МВР-Шумен ст. комисар Ялчън Расим, цитиран от пресцентъра на полицията. Той припомня, че един от приоритетите на шуменската полиция е да пази живота и здравето както на децата, така и на останалите участници в движението.
Стикери с мотото "Толерантен съм на пътя" пък ще получават всички водачи на автомобили, които бъдат спирани за проверка от служителите на сектор "Пътна полиция", допълват от пресцентъра на ОД на МВР.
/МХ/