Разградската библиотека подреди изложба на стари учебници

Разградската библиотека  подреди изложба на стари учебници

BOBSTH 09:56:01 16-09-2020
MH0954BO.009
Разград - библиотека - изложба

Разградската библиотека подреди изложба на стари учебници


Разград, 16 септември /Мариета Китанова, БТА/
Във фоайето на Регионална библиотека "Проф. Боян Пенев" в Разград е подредена изложба под заглавие "Буквари и учебници от миналото - спомени", която ще радва малки, големи и възрастни до края на месеца,съобщиха от културната институция.
Най-старите читанки са от 1955 г. и последователно във витрините са подредени учебници от 60-те, 70-те, 80-те, 90-те и до 2000 година. Сред тях има учебници почти по всички предмети, а също така и помагала и учебни тетрадки. Любопитните разградчани могат да проследят как се променя дизайнът и съдържанието на учебниците през годините. Всеки посетител може да разпознае своите учебници в рамките на хронологията на изложбата. Има читанки и математики от 80-те години, наречени "учебник за 1-во, 2-ро и 3-то отделение". Може да се види интересно помагало със заглавие "Вежливко", за възпитание на поведението в 1 клас от 90-те години.
Директорът на библиотеката Димитър Петров заяви, че библиотеката очаква своите посетители, потребители и ученици, за да разгледат учебниците. "Ще им бъде още по-интересно именно сега, във времето, когато учениците учат виртуални уроци и пишат на таблети.",допълни той.
/МХ/