Енчо Господинов представя в Добрич новата си книга "Сянката на петнистия кон"

Енчо Господинов представя в Добрич новата си книга "Сянката на петнистия кон"

BOBSTH 09:36:31 16-09-2020
MH0935BO.005
Добрич - Енчо Господинов - нова книга

Енчо Господинов представя в Добрич новата си книга "Сянката на петнистия кон"


Добрич, 16 септември /Юлияна Христова, БТА/
Дългогодишният журналист и публицист, активен деец на хуманитарната дипломация, извървял пътя от Добрич до Женева и Ню Йорк, Енчо Господинов ще представи новата си книга "Сянката на петнистия кон" пред своите съграждани, съобщават от регионалната библиотека "Дора Габе". Литературната среща на 23 септември е част от Националните културни празници "Албена", на които е домакин и Добрич.
Книгата на Енчо Господинов под клеймото на издателство "Захарий Стоянов" е "вълнуваща амалгама от жанрово изобилие - пътепис, есе, статиен анализ, словесен пейзаж, спомен, поетична импресия, метафорично-образен разказ", посочват от библиотеката. Професионалният път на автора тръгва от репортер и заместник-главен редактор на вестник "Поглед", по-късно поема мисии на хуманитарен експерт във войни, земетресения и катаклизми по света, избран е за заместник-генерален секретар на Международния червен кръст в Женева и два мандата е посланик на хуманитарната организация в ООН в Ню Йорк. После е специален съветник и член на кабинета на Кристалина Георгиева в Брюксел, когато тя е комисар по хуманитарните кризи и международното сътрудничество, припомнят от библиотеката.
За литературната среща в регионалната библиотека в Добрич се очакват и академик Георги Марков, Стоян Райчевски, Боян Ангелов, Иван Гранитски, Петър Андасаров, Атанас Звездинов, Панко Анчев и Любомир Котев.
/МХ/