Локализирани и потушени са пожарите в област Хасково

Локализирани и потушени са пожарите в област Хасково

BOBSTH 09:03:01 16-09-2020
PP0901BO.008
Хасково - пожари

Локализирани и потушени са пожарите в област Хасково


Хасково, 16 септември /Николай Грудев, БТА/
Пожарът при тополовградското село Владимирово е локализиран, съобщиха от областната администрация в Хасково. Огънят вилня на труднодостъпен терен между областите Хасково и Стара Загора.
В района на Хасковска област той е обхванал около 5000 декара сухи треви, широколистна гора, гъста растителност и храсти. Поради голямата площ, областният управител д-р Стефка Здравкова поиска в пожарогасенето да се включат и военни. На дежурство по фронта на пожара през целия ден ще останат осем екипа на "Пожарна безопасност и защита на населението" от област Хасково, водачи с булдозери, военни, уточняват от държавната управа.
Пожарът, който горя при село Планиново, община Тополовград, е потушен. През нощта на място да охраняват разпространението на огъня са били четири автомобила с 13 служители на пожарната. През днешния ден на дежурство ще останат четири екипа, които да следят пожарът да не се възпламени отново.
Третият пожар, който горя край село Йерусалимово, община Любимец, е погасен. Той обхвана около 3000 дка сухи треви, земеделски земи и храсти, допълват от областната администрация.

/ПП/