Изцяло на открито ще протече 4-дневната програма за празника на Хасково

Изцяло на открито ще протече 4-дневната програма за празника на Хасково

BOBSTH 16:14:01 01-09-2020
GI1612BO.011
Хасково - празници - програма

Изцяло на открито ще протече 4-дневната програма за празника на Хасково


Хасково, 1 септември /Николай Грудев, БТА/
Изцяло на открито с изключение на тържествената сесия на Общинския съвет ще протекат всички събития от 4-дневната програма за празника на Хасково 8 септември, Рождество Богородично. Това съобщи на пресконференция кметът Станислав Дечев.
Много ми се искаше програмата да бъде по-продължителна и богата, но обстановката не ни позволява по-големи мащаби, посочи Дечев. Той изтъкна, че събитията позволяват спазване на епидемиологичните мерки, а традиционните мероприятия са обогатени с нови форми, като изяви на улични артисти и музиканти например. Дечев изрази надежда, че с проявите ще бъде задоволен интересът на всички възрастови групи.
Началото ще бъде дадено на 5 септември с пиано бар на открито. Следващият ден е посветен на 135-годишнината от Съединението, по чийто повод е предвиден празничен концерт на централния площад "Свобода" след ритуала по поднасяне на венци и цветя.
Регионалният исторически музей ще бъде домакин на изложба и музикална програма в Деня на Хасково - 8 септември. Регионалната библиотека "Хр. Смирненски" ще представи изложба на деца, а галерия "Форум" - експозицията "Роден край". На сцената на площад "Свобода" артистите от театър "Дани и Деси" ще играят спектакъл за най-малките.
Съпътстващи прояви са изложението "Българско е" и Панаир на занаятите, турнир по бридж, Международен турнир по хандбал, футболен турнир и изложение на ретро автомобили. Други спортни прояви са традиционният пробег Димитровград - Хасково на името на Ванко Дяков и кросът за деца "Клокотница" по повод 790-годишнината от битката на Цар Иван Асен II край едноименното село.
Три концерта ще звучат в празничната вечер на 8 септември на Културно-спортен комплекс "Спартак". Публиката първо ще бъде подгрята от младежите от местната група "Хала", след което на сцената ще излязат рокаджийте от "Хангар 42" преди изявата на певицата Силвия Кацарова, Теди и бенд. Празнични фойерверки ще осветят небето в края на програмата./ГИ/