Блус, рок, фолклор и класика представя летният музикален афиш на Плевен

Блус, рок, фолклор и класика представя летният музикален афиш на Плевен

BOBSTH 11:37:31 06-08-2020
MM1136BO.016
Плевен - музика - афиш

Блус, рок, фолклор и класика представя летният музикален афиш на Плевен


Плевен, 6 август /Малин Решовски, БТА/
Блус, рок, фолклор и класика представя летният музикален афиш на Плевен от утре до 4 септември. Това съобщиха организаторите на проявите.
Заради продължаващата пандемия от коронавирус събитията са организирани предимно на открито - в летен театър "Кайлъка" и в парка на Историческия музей.
Известният роден блусар Васко Кръпката ще бъде гост на Плевен утре вечер. В кафене "Бордо" от 20.00 ч. организаторите обещават да бъде отбелязан подобаващо и Международният ден на бирата.
След като Симфониета - Враца намери много почитатели в Плевен с програмата си от руска филмова музика, оркестърът ще гостува отново - на 19 август от 20.00 часа, в парка на музея, с нова програма - "Рокът срещу класиката". Младите изпълнители Кристина Иванова, Християна Дънкова и Кристиян Янкулов - добили популярност от участието си в различни телевизионни формати, ще представят популярни песни на Ролинг Стоунс, Дийп Пърпъл, Стинг, Рей Чарл, Ерик Клептън, Елтън Джон, Франк Синатра, Луис Армстронг.
Първото събитие за септември е концертът-спектакъл "Младостта пее и танцува" на Николина Чакърдъкова - 2 септември от 19.30 часа в Летен театър "Кайлъка". На една сцена с нея ще бъдат дъщеря й Мария Чакърдъкова, народният певец Боби Шапков и неговата дъщеря Петя Шапкова, заедно с Неврокопския танцов ансамбъл.
Както БТА вече съобщи в началото на септември са насрочени два концерта на Плевенската филхармония с класическа музика. На 3 септември в читалище "Съгласие" ще пеят най-добрите оперни певци от международния майсторски клас на Венцеслав Анастасов в концерта "Оперна гала". Заедно с тях ще бъдат и артистите с международна кариера Венцеслав Анастасов и Габриела Георгиева. Концертът ще премине под диригентството на Деян Цветанов - главен диригент на Пловдивската опера. На следващият ден - 4 септември, в парка на музея при свободен вход ще бъде представена празнична програма, посветена на Съединението на България, която е подготвена по инициатива на областния управител на Плевен. Ще участват Плевенската филхармония, хор "Гена Димитрова" и филхармоничният квартет "ГеоМарЧаЛо".
Места за концертите могат да се ангажират от билетния център на Плевенска филхармония /площад "Свободата"/.

/ММ/