В Ловеч представят книгата "Един германец с българска (от)лична карта"

В Ловеч представят книгата "Един германец с българска (от)лична карта"

BOBSTH 15:27:31 02-08-2020
RM1526BO.004
Ловеч - книга - представяне

В Ловеч представят книгата "Един германец с българска (от)лична карта"


Ловеч, 2 август /Светломира Анастасова, БТА/
Книгата на Ахим Пурвин "Един германец с българска (от)лична карта" ще бъде представена на 4 август (вторник) в Ловеч, съобщават от общинската администрация. Срещата с автора е от 17.30 ч. в двора на къщата музей "Васил Радославов" в кв. Вароша. Организатор на проявата е Регионалната библиотека "Проф. Беню Цонев".
Книгата е съставена от карикатури и литературни миниатюри, вдъхновени от случки в България и в Германия.
Ахим Пурвин е роден на 25 декември 1944 г. във Франкфурт на Одер. Работил е като журналист и карикатурист в списанията "Спорт и техника" и "Ойленшпигел", бил е председател на карикатуристите в Съюза на журналистите в Германия. Женен е за ловчалийка. Живее в Берлин и в Ловеч. Автор е на няколко самостоятелни изложби и има участие в международни прояви както в Германия, така и у нас.
През 2010 г. участва в хумористична изложба "Трите писти" в Троян заедно с ловешкия скулптор Александър Иванов и фотографа Георги Папакочев. През 2006 г. пак заедно с Георги Папакочев прави изложба "Два мустака на един акъл" в Сатиричен театър "Алеко Константинов" в София. През 2016 г. в Берлин издава книга с рисунки "Касовият обир в Кьопеник".

/РУМ/