Кметът на София откри общата паметна плоча на Нейчо Попов, Георги Калоянчев и Стоянка Мутафова

BOBSTH 20:57:01 13-07-2020
IS2055BO.033
култура - български артисти - паметна плоча

Кметът на София откри общата паметна плоча на Нейчо Попов, Георги Калоянчев и Стоянка Мутафова


София, 13 юли /Даниел Стоянов, БТА/
Кметът на София Йорданка Фандъкова откри общата паметна плоча на Нейчо Попов, Георги Калоянчев и Стоянка Мутафова.
"Радвам се, че тук, в сърцето на прекрасния район Лозенец, можем да се срещнем по този повод, да си спомним срещите, които сме имали и като зрители, и като хора. Имах огромното удоволствие да се познавам със Стоянка Мутафова, в последните години да се виждахме често. Изпитвам малко тъга, но това е пътят нашите деца да знаят и да помнят великите личности на България", каза Фандъкова.
Както писа БТА, мемориалът е поставен на софийската улица "Люботрън" 96, където тримата актьори са живели от 1965 г. до последните си дни. Идеята е на Евгени Боянов, мениджър на Стоянка Мутафова през пет години от нейния живот. Датата на поставянето също не е случайна - на 13 юли е рожденият ден на Нейчо Попов, който е и трети съпруг на Мутафова.
На церемонията тази вечер присъстваха също приятели и колеги на Стоянка Мутафова - Богдана Карадочева, Йорданка Христова, Ирен Кривошиева, Емилия Радева, Славчо Пеев, Калин Сърменов, също Тервел Пулев, заместник-кметът на София Тодор Чобанов.
Бяха прочетени поздравителни адреси от премиера Бойко Борисов, председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, директорите на Народния и Сатиричния театър, председателя на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев и от Лили Иванова./ИС/