Ръководството на МБАЛ "Св.Петка" благодари на дарителите и организациите, подкрепили болницата

Ръководството на МБАЛ "Св.Петка" благодари на дарителите и организациите, подкрепили болницата

BOBSTH 16:18:01 13-07-2020
IS1617BO.008
Видин - болница - дарения

Ръководството на МБАЛ "Св.Петка" благодари на дарителите и организациите, подкрепили болницата


Видин, 13 юли /Ирена Данаилова, БТА/
Ръководството на МБАЛ "Св.Петка" благодари на дарителите и организациите, подкрепили болницата в първите четири месеца на пандемията. Д-р Ивета Найденова, прокурист на здравното заведение и д-р Борислав Милчев, член на Борда на директорите днес дадоха отчет за действията и изразходваните суми от дарения от 16 март до 9 юли т.г. в борбата с COVID-19 .На пресконференция в Регионалния пресклуб на БТА във Видин д-р Найденова обяви, че над 200 са дарителите за тези четири месеца - физически лица и организации, предоставили парични средства в размер на над 235 000 лв. и стотици са организациите и фирми, предоставили предпазни средства, консумативи и стоки на МБАЛ "Св.Петка".
От дарените средства 206 000 лв. са използвани от болницата за закупуване на медицинска апаратура, лични предпазни средства, консумативи, дезинфектанти, санитарни, хигиенни и сторителни материали, и други разходи, свързани с обособяването на помещенията за наблюдение и лечение на пациенти с COVID-19 съобщи прокуристът.
Д-р Борислав Милчев, благодари и разказа за работата на екипите на първа линия - лекари, медицински персонал работили до днес в създадената специализирана структура за наблюдение и лечение на пациентите. Той обяви, че от началото на пандемията в региона броят на заразените с коронавирус е 217 души, 41 са лекуваните в болницата пациенти с доказана коронавирусна инфекция. В МБАЛ са починали от COVID-19 деветима пациенти от общо за Видинска област 20.
С едноминутно мълчание в Пресклуба на БТА бе почетена паметта на починалите от коронавирусната инфекция, работили на първа линия двама лекари - д-р Борислав Иванов и д-р Раденовски, и медицинската сестра Мариана Добрева.

/ИС/