Патриотите от ВМРО призовават към мир, консенсус и разум

Патриотите от ВМРО призовават към мир, консенсус и разум

BOBSTH 12:18:01 12-07-2020
IS1217BO.013
Стара Загора - ВМРО

Патриотите от ВМРО призовават към мир, консенсус и разум


Стара Загора, 12 юли /Румяна Лечева, БТА/
Патриотите от ВМРО призовават към мир, консенсус и разум. Това обяви на пресконференция в пресклуба на БТА депутатът Александър Сиди.
По думите му дебатът трябва да бъде за Еврозоната, Шенген, Западните Балкани. Според него протестите в столицата са без кауза и позиция за бъдещето развитие на страната, а поляризацията в обществото води до кръв по улиците.
Депутатът припомни, че само на избори се решава кой е за президента Радев и кой не е.
Александър Сиди определи като смел политически ход акцията на Христо Иванов на парк "Росенец", но припомни, че точно той като министър е подписал и подпечатал Закона за НСО. Неговият съпартиец Светослав Малинов като евродепутат не подкрепи гласуването за пакета "Мобилност", който да влезе в дневния ред на последното заседание на Европейския парламент, и това доведе до загубата на българските транспортни фирми. Един политически сюжет, който днес вече е забравен, посочи Сиди.
ВМРО води последователна политика, подкрепя семейството - мъж и жена, християнските ценности, не подкрепя Истанбулската конвенция, както и Зелената сделка, която ще лиши хиляди жители на Старозагорска област от препитание, заяви Александър Сиди. Той подчерта, че НСО е една остаряла с времето си структура, която трябва да бъде заместена от МВР.

/ИС/