Фестивалът "Шарено петле" в Плевен завърши с театрален експеримент на Съни Сънински

Фестивалът "Шарено петле" в Плевен завърши с театрален експеримент на Съни Сънински

BOBSTH 11:24:31 12-07-2020
IS1123BO.009
Плевен - фестивал - кукли

Фестивалът "Шарено петле" в Плевен завърши с театрален експеримент на Съни Сънински


Плевен, 12 юли /Малин Решовски, БТА/
Фестивалът за куклено изкуство за всички възрасти "Шарено петле" в Плевен завърши с театралния експеримент на режисьора Съни Сънински, наречен "Мечтата на пътуващия актьор".
И за децата, и за възрастните, изпълнили двора на плевенския музей, беше любопитно да видят как актьорът Георги Спасов разказва приказка само с помощта на велосипедно колело и гуми за него, които се превръщат в различни неща - грахово зърно, превозно средство, царски дворец или в две сърца, пламтящи от любов.
Преди това представление "Паник Бутон Театър" от София показа "Общество за предпазване от боклучени чудовища" - спектакъл и ателиета, които внушаваха на децата да пазят чиста природата. Държавният куклен театър от Стара Загора пресъздаде историята на малко момиченце, което не обича да си мие ръцете. Веселото представление "Банда бацили" показа на малчуганите колко са нужни за хората хигиенните навици.
Това бяха заключителните финални акорди на фестивала, който тази година поради пандемията се проведе изцяло на открито, а не в театрален салон. С успех се представиха свободни артисти и държавни трупи от София, Бургас, Стара Загора, Габрово и Смолян. Организатори за трети път бяха Община Плевен и Драматично-куклен театър "Иван Радоев" с обещание и през следващата година форумът да отново събере почитателите на кукленото изкуство в Плевен.

/ИС/