Регионалната библиотека в Разград обновява фонда си по проект за нови книги

Регионалната библиотека в Разград обновява фонда си по проект за нови книги

BOBSTH 13:29:01 08-07-2020
RM1327BO.034
Разград - библиотека - проект

Регионалната библиотека в Разград обновява фонда си по проект за нови книги


Разград, 8 юли /Садет Кърова, БТА/
Регионалната библиотека "Проф. Боян Пенев" в Разград спечели проект за обновяване на библиотечния си фонд, съобщи за БТА директорът на културната институция Димитър Петров.
Проектът е по програмата "Българските библиотеки - съвременни центрове за четене и информираност" на Министерството на културата. Общата му стойност е 25 000 лева.
Със средствата ще бъдат закупени нови книги, информационни източници, включително и на електронни носители от различни области: художествена литература, художествена литература за деца, хуманитаристика, включваща публицистика, литературна критика и литературна история, история, справочна и друга научна литература. Приоритетно са включени произведения на български автори.
Книгите и информационните източници, включени в проекта обхващат максимално широк кръг издателства, регистрирани съгласно българското законодателство. Спазили сме условието заглавията от едно издателство да не надвишава 10 процента от общия брой заглавия, каза Петров.
Министерството на културата подкрепя финансово цялата стойност на проекта. По този начин Регионалната библиотека "Проф. Боян Пенев" ще допълни библиотечния си фонд с нови и търсени заглавия и ще привлече още повече читатели, за да продължи да бъде основен културно-информационен център на Разград, допълни директорът на институцията.

/РУМ/