С празник на открито започна приказното лято в Детския отдел на разградската библиотека

С празник на открито започна приказното лято в Детския отдел на разградската библиотека

BOBSTH 15:29:31 07-07-2020
GI1528BO.007
Разград - деца - приказно лято

С празник на открито започна приказното лято в Детския отдел на разградската библиотека


Разград, 7 юли /Садет Кърова, БТА/
Регионалната библиотека "Проф. Боян Пенев" в Разград за десета поредна година е подготвила едно различно лято за малки и големи любознайковци. Инициативата, наречена "Приказно лято" започна днес с празник на открито пред Детския отдел на културната институция. Специални гости на откриването бяха деца от Центъра за извънучилищна подготовка "Резонанс", групи от Центъра за ученическо техническо и научно творчество, ученици от училище "Васил Левски" и много приятели на библиотеката. Деца и библиотечни специалисти рецитираха стихове и четоха откъси от приказки.
Летните занимания за малките читатели на библиотеката ще продължат до края на лятото. Те ще се провеждат от 10 до 12 часа в Детския отдел на културната институция. Всеки вторник малчуганите ще четат и слушат любими произведения. В сряда, с помощта на библиотекарите, децата ще се забавляват с роботчето "Финч" и ще участват в много други интересни и полезни занимания. Четвъртъците са предвидени за творчески работилници на различни теми. Четивата и игрите ще се редуват със срещи с интересни хора и с нови приятели.
Ръководството на библиотеката цели да запълни пълноценно ваканцията на четящите момчета и момичета, като им осигури весели игри, тематични четения и незабравими забавления, сподели директорът на институцията Димитър Петров.
В рамките на тържеството той връчи и наградите на победителите в конкурса за художествено слово "Моето любимо стихотворение", организиран от Регионалната библиотека.

/ГИ/