Двама души са спасени при пожар в Търговище

Двама души са спасени при пожар в Търговище

BOBSTH 11:05:01 07-07-2020
MH1104BO.013
Търговище - пожар - спасени хора

Двама души са спасени при пожар в Търговище


Търговище, 7 юли /Боряна Димитрова, БТА/
Двама души са спасени при пожар в Търговище, благодарение на бързата и своевременна намеса на пожарникарите. Сигналът за пожара е подаден тази сутрин от съседи, забелязали че от жилището излиза дим, информират от ОД на МВР.
Пожарът е възникнал на последен пети етаж на жилищен блок на бул. "Митрополит Андрей" в града. Служителите от двата екипа на Пожарната в Търговище са пристигнали на мястото. Влезли са през терасата в жилището, като са използвали автомеханична стълба.
В една от стаите са намерили паднал до дивана 45-годишен мъж. По предварителна информация същият е заспал с незагасена цигара, откъдето огънят е обхванал и дивана. Мъжът се е опитал да погаси пожара, но не е успял. В съседна стая на апартамента огнеборците са открили 70-годишния му баща. И двамата са били в съзнание.
Пожарникарите своевременно са ги извели на безопасно място, тъй като жилището им е било обхванато от гъст дим. По-младият мъж е откаран в болница от екип на "Спешна помощ", тъй като бил обгазен. Няма опасност за живота и на двамата.

/МХ/