Драматичният театър в Търговище представя днес премиерата "Животът, макар и кратък"

Драматичният театър в Търговище представя днес премиерата "Животът, макар и кратък"

BOBSTH 11:41:31 03-07-2020
GI1140BO.018
Търговище - премиера - драматичен театър

Драматичният театър в Търговище представя днес премиерата "Животът, макар и кратък"


Търговище, 3 юли /Боряна Димитрова, БТА/
Драматичният театър в Търговище представя тази вечер премиерното заглавие "Животът, макар и кратък". Режисьор е Денислав Янев, за когото това ще е трети спектакъл на търговищка сцена, информират от културната институция.
Спектакълът е опит за актуална социална гротеска, в която се търси отговор на въпросите: Защо постоянно недоволстваме, а нищо не предприемаме! И готови ли сме да помогнем на човек в нужда?
В представлението участват популярният телевизионен и театрален актьор Теодор Елмазов, познатият и любим на публиката в Търговище Любомир Фърков, както и младите таланти Йордан Любомиров и Ивана Стоянова.
В постановката зрителите ще се "срещнат" с архитект Стилянов - мъж, постигнал немалко в живота си. Но една сутрин съвестта му се обажда: всичко, което има не е ли въпрос на жестоки компромиси и "затваряне на очи" пред нередностите в проектите, които изпълнява? Решава да започне нов живот, в който повече да не мълчи за нещата, с които не е съгласен.Тръгнал устремен да спре корумпираната комисия, на архитекта му се скъсва копчето на панталона и той пада..., повдигат завесата за почитателите на Мелпомена от ръководството на театъра.
Спектакълът ще отговори: Може ли човек по долни гащи да пледира за справедлива кауза? Няма как, отговаря си архитектът и оттук започва абсурдно комичното му търсене на копче и игла в държава, в която подадена ръка и работеща институция за услуги не са най - честото явление.
Премиерата на "Животът, макар и кратък" е от 19 часа.

/ГИ/